Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 650 Ocena: 5625
Dodano: 29.07.2020
Odsłon: 24251
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Plastry karkówki /ok. 1,5-2 cm grubości/ rozbijamy przez folię starając się by nie zrobić w płacie mięsa dziury. Oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 15 min. W tym czasie przygotowujemy resztę produktów: ogórki kiszone kroimy wzdłuż na cztery części boczek wędzony parzony i cebulę/1 szt/ w słupki. Również chleb kroimy w słupki ale staramy się wybierać kawałki z skórką / bo sam miąższ w czasie smażenia może się rozpaść i powstanie papka/.
Plastry karkówki smarujemy z jednej strony ostrą musztardą /ok. 1 płaskiej łyżeczki na 1 kotlet/, układamy kawałki cebuli, boczku, ogórka i chleba /jeśli kotlety są duże możemy układać po kilka kawałków/, ściśle zwijamy w roladę i spinamy igłą do mięsa, wykałaczką lub związujemy nitką.
Obsmażamy na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju.
Cebulę kroimy w kostkę i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na niej układamy obsmażone rolady , podlewamy bulionem / u mnie był to bulion warzywny z kostki/ i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Pieczemy do miękkości - u mnie to było 25 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

szpileczkiibabeczkiblog 27 października 2020Zgłoś do usunięcia
Pięknie wyglądają ;) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 29 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Wygladaja bardzo apetycznie, i szybciej robia sie od tych wolowych. Odpowiedzi: 2 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 29 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz