Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pisać wiele nie będziemy. Po prostu rozpływają się w ustach <3
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Składniki
Plastry karkówki rozbijamy. Po jednej stronie smarujemy musztardą, rozsmarowujemy metkę. Zawijamy, związujemy sznurkiem i smażymy na rozgrzanym smalcu. W dużym rondlu rozgrzewamy bulion, dodajemy startą na dużych oczkach marchew oraz liście laurowe i ziele angielskie. Przekładamy podsmażone roladki. Dusimy pod przykryciem przez około 60 min na „wolnym” ogniu. Zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.