Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo kruche, smakowite mięsko
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71958
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 523
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15549
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3389
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71958
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 523
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15549
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3389
Składniki
1. mięso pokroić na kotlety, lekko rozbić, posypać solą i pieprzem, odstawić na noc do lodówki, 2.cebulę, boczek, paprykę i pomidory suszone pokroić w kostkę, posolić, 3. kotlety posmarować musztardą, nałożyć po łyżce nadzienia, zwinąć, spiąć wykałaczką, 4. rozgrzać łyżeczkę smalcu, obsmażyć roladki na rumiano, przełożyć do rondla, zalać gorącą wodą, lekko posolić, dusić na małym ogniu, jak mięso będzie prawie miękkie, zaprawić sos mąką, gotować jeszcze parę minut na małym ogniu, doprawić do smaku smacznego