Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z karkówki wieprzowej, metki cebulowe, musztardy rosyjskiej w sosie warzywnym z dodatkiem marchewki, liścia laurowego, ziela angielskiego, zagęszczanym mąką, posolonym i popieprzonym. Podane z ziemniakami z wody z koperkiem oraz sałatą ze śmietaną,

Roladki z karkówki wieprzowej, metki cebulowe, musztardy rosyjskiej w sosie warzywnym z dodatkiem marchewki, liścia laurowego, ziela angielskiego, zagęszczanym mąką, posolonym i popieprzonym. Podane z ziemniakami z wody z koperkiem oraz sałatą ze śmietaną,

Autor:

Przepisów i artykułów: 2123 Ocena: 47377

Dodano:

Odsłon: 9

Pisać wiele nie będziemy. Po prostu rozpływają się w ustach <3 Przepraszam...powstrzymać nie mogłem się :P jeśli chodzi o nazwę ;)

Składniki

  • 4 plastry karkówki (po około 200 g)
  • 4 sztuki metki cebulowej (po 100 g)
  • 4 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 250 g smalcu wieprzowego
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka mąki
  • 50 ml zimnej wody
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry karkówki rozbijamy. Po jednej stronie smarujemy musztardą, rozsmarowujemy metkę. Zawijamy, związujemy sznurkiem i smażymy na rozgrzanym smalcu.
    W dużym rondlu rozgrzewamy bulion, dodajemy startą na dużych oczkach marchew oraz liście laurowe i ziele angielskie. Przekładamy podsmażone roladki. Dusimy pod przykryciem przez około 60 min na „wolnym” ogniu. Zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń