Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pisać wiele nie będziemy. Po prostu rozpływają się w ustach <3 Przepraszam...powstrzymać nie mogłem się :P jeśli chodzi o nazwę ;)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4544
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7278
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3034
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 606
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4544
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7278
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3034
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 606
Składniki
Plastry karkówki rozbijamy. Po jednej stronie smarujemy musztardą, rozsmarowujemy metkę. Zawijamy, związujemy sznurkiem i smażymy na rozgrzanym smalcu. W dużym rondlu rozgrzewamy bulion, dodajemy startą na dużych oczkach marchew oraz liście laurowe i ziele angielskie. Przekładamy podsmażone roladki. Dusimy pod przykryciem przez około 60 min na „wolnym” ogniu. Zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.