Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na soczyste roladki z kurczaka faszerowane grzybami oraz suszonymi śliwkami Sprawdzą się na świątecznym stole lub po prostu na obiad
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Filety rozkroić jak na kotlety, rozbić i przyprawić solą oraz pieprzem z dwóch stron. Suszone grzyby namoczyć w wodzie ( na ok 40 minut) aż napęcznieją oraz wypłukają się z niechcianego piasku. Po tym czasie, grzyby odcisnąć z mętnej wody, przełożyć do garnuszka, zalać świeżą wodą i gotować w osolonej wodzie ok 30 minut. Po ugotowaniu grzyby odcisnąć z wody i razem z suszonymi śliwkami nakładać na każdego fileta i zwinąć w roladę. W razie konieczności roladę można spiąć wykałaczkami ale po usmażeniu, koniecznie trzeba je wyjąć Rolady obtoczyć w jajku oraz bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego!