Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam fileta z kurczaka, dlatego często szukam inspiracji na nowe dodatki. Ten przepis bardzo przypadł mi do gustu ponieważ łączy w sobie delikatny smak fileta i sera ze słonym, wędzonym boczkiem. Roladki podaję z ubitymi ziemniakami z masłem i koncentratem pomidorowym i moim ulubionym szpinakiem z mozzarellą.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4966
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13441
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7550
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4966
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13441
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7550
Składniki
Każdego fileta z kurczaka kroimy na pół (będziemy mieć 4 kotlety). Każdy kotlet rozbijamy cienko (sprawę ułatwi nam przykrycie fileta folią spożywczą lub woreczkiem przed rozbijaniem). Każdego kotleta dobrze solimy i pieprzymy.
Filety smarujemy serkiem ricotta i posypujemy siekaną natką pietruszki. Zwijamy w roladkę. Każdą roladkę owijamy długimi plastrami wędzonego, surowego boczku.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Ja podaję je z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem przecieru pomidorowego i masła, a także ze szpinakiem z mozzarellą.