Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam fileta z kurczaka, dlatego często szukam inspiracji na nowe dodatki. Ten przepis bardzo przypadł mi do gustu ponieważ łączy w sobie delikatny smak fileta i sera ze słonym, wędzonym boczkiem. Roladki podaję z ubitymi ziemniakami z masłem i koncentratem pomidorowym i moim ulubionym szpinakiem z mozzarellą.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 643
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 208
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 643
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 208
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Składniki
Każdego fileta z kurczaka kroimy na pół (będziemy mieć 4 kotlety). Każdy kotlet rozbijamy cienko (sprawę ułatwi nam przykrycie fileta folią spożywczą lub woreczkiem przed rozbijaniem). Każdego kotleta dobrze solimy i pieprzymy.
Filety smarujemy serkiem ricotta i posypujemy siekaną natką pietruszki. Zwijamy w roladkę. Każdą roladkę owijamy długimi plastrami wędzonego, surowego boczku.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Ja podaję je z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem przecieru pomidorowego i masła, a także ze szpinakiem z mozzarellą.