Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z kurczaka w boczku z pieczarkami

Roladki z kurczaka w boczku z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 314 Ocena: 2229

Dodano:

Odsłon: 33859

Smakowite roladki zawinięte w boczku z farszem pieczarkowo-serkowym. Idealne danie obiadowe. Polecam.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • 500 g pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 1 serek topiony,
  • przyprawa do kurczaka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 100-150 g gotowanego boczku.
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki z kurczaka w boczku z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy. Przyprawiamy. Pieczarki i obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy do miękkości. Przyprawiamy i dodajemy serek topiony, mieszamy aż się ładnie połączą składniki.

  2. Na rozbite piersi kurczaka wykładamy po łyżce farszu i zwijamy, nastepnie okręcamy plasterkiem boczku. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń