Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z mielonki wieprzowej

Roladki z mielonki wieprzowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 587

Dodano:

Odsłon: 9146

Życzę smacznego.

Składniki

  • Cienko ukrojonych plastrów mielonki wieprzowej, 10
  • ogórek kwaszoney, 1
  • pieczarki, 10 dag
  • tarta bułka, 2 łyżki
  • tłuszcz, 1 łyżka
  • tarty żółty ser, 2 łyżki
  • Natka pietruszki
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Roladki z mielonki wieprzowej

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyścić, opłukać,bardzo drobno posiekać i podsmażyć w niewielkiej ilości tłuszczu.

  2. Ogórka obrać, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki.

  3. Na plasterki mielonki rozłożyć po kawałku ogórka , posypać podsmażonymi pieczarkami , częścią bułki tartej wymieszanej z żółtym tartym serem, zwinąć w ruloniki.

  4. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, posypać po wierzchu resztą tartej bułki wymieszanej z serem.

  5. Zapiekać w gorącym piekarniku 15 / 20 minut.

  6. Gotowe roladki ułożyć na półmisku,posypać posiekaną natką pietruszki i podawać z ziemniakami i sosem chrzanowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń