Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z mięsa mielonego to kolejna alternatywa do zwykłego mielonego. Fakt faktem przepis wymaga odrobiny zdolności manualnych ale dacie sobie na pewno radę skoro ja dałem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1860
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4809
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1860
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4809
Składniki
Cebulę, czosnek i papryczkę chilli bardzo drobno szatkuję ( użyłem robota ). Zszatkowane dodaję do mięsa, wbijam jajko, dosypuję bułkę tartą i dokładnie mieszam doprawiając solą i pieprzem. Gotowe mięso dzielę na 4 części i każdą formuję na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Najlepiej zrobić to na foli i macie z bambusa która pomaga zwinąć mięso w roladkę. Na każdy z "placków" kładę plaster szynki i sera oraz grubą frytkę z jabłka. Całość zręcznie zawijam. Smażę na dobrze rozgrzanej oliwie po kilkanaście sekund z każdej strony a następnie już na gotowy złoty kolor. Podane z ziemniaczkami i buraczkami smakuje świetnie a szczególnie ten rozpływający się ser i smak pieczonego jabłka w każdym kęsie roladki. Takie oraz inne pomysły na obiad znajdziesz na : http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2015/01/roladki-z-miesa-mielonego.html