Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 5779
Dodano: 06.01.2015
Odsłon: 35353
3-4 os. | 30 min | średnie | tanie |
Cebulę, czosnek i papryczkę chilli bardzo drobno szatkuję ( użyłem robota ). Zszatkowane dodaję do mięsa, wbijam jajko, dosypuję bułkę tartą i dokładnie mieszam doprawiając solą i pieprzem.
Gotowe mięso dzielę na 4 części i każdą formuję na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Najlepiej zrobić to na foli i macie z bambusa która pomaga zwinąć mięso w roladkę. Na każdy z "placków" kładę plaster szynki i sera oraz grubą frytkę z jabłka. Całość zręcznie zawijam.
Smażę na dobrze rozgrzanej oliwie po kilkanaście sekund z każdej strony a następnie już na gotowy złoty kolor.
Podane z ziemniaczkami i buraczkami smakuje świetnie a szczególnie ten rozpływający się ser i smak pieczonego jabłka w każdym kęsie roladki.
Takie oraz inne pomysły na obiad znajdziesz na :
http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2015/01/roladki-z-miesa-mielonego.html
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

aniakoc 21 października 2015Zgłoś do usunięcia
Robie takie czasem na obiadzik ale dodaje pieczarki jeszcze do tego.3 Kto głosował? | Odpowiedz

kasia90 07 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Super na pewno wypróbuję :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

katarina32 06 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
super pomysł ,jutro wypróbuję 6+5 Kto głosował? | Odpowiedz