Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Wam się zwykłe roladki, zachęcamy do spróbowania tych pyszności.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Łopatkę myjemy, osuszamy i mielimy razem z cebulą. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy kaszę, sól i pieprz, dokładnie wyrabiamy. Mięso dzielimy na 4 części. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Każdą z czterech części rozwałkowujemy na prostokąt o grubości 10 mm. Na wierzch dajemy ser i pieczarki. Mięso zawijamy w roladki, smażymy na złoto z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy i zalewamy bulionem. Do całości dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy (przy pomocy trzepaczki z kulką), wlewamy mąkę rozrobioną w zimnej wodzie. Cały czas mieszając zagotowujemy. Sosem polewamy roladki.