Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dobrze trafiłeś mam dla Ciebie przepis. Kotlety z mięsa mielonego z mozzarellą i papryką w chrupiącej panierce, co Ty na to? Wypróbuj i przekonaj się.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25054
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25054
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 159
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, dwie łyżki bułki tartej, wlewam śmietanę. Mięso dokładnie wyrabiam.
2. Ser mozzarellę kroję w plasterki, paprykę kroję w paski. 3. Mięso kształtuję w kulę, rozpłaszczam, na środku układam po plasterku sera oraz papryki.
4. Mięso zwijam w roladkę, panieruję w mące pszennej, roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej. 5. Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruje olejem i piekę rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
6. Kotlety gotowe, podaję z sałatka i ziemniakami. 7. Smacznego.