Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone, oto przepis dla Ciebie. Szybki, prosty sposób przygotowania, a ich smak rozpływa się w ustach. Kotlety mielone z farszem w sosie z nutką ziół włoskich.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2057
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2057
Składniki
1. Do miski przekładam mięso, wbijam jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, bułkę tartą, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i wyrabiam masę mięsną. 2. Cebulę obieram. Cebulę, ogórki, pieczarki drobno kroję. 3. W dłoniach formuję kulkę, rozpłaszczam ją dłonią, na środku mięsa układam porcję z ogórków i pieczarek.
4. Mięso zwijam, tworząc roladki, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron, aż mięso się zarumieni.
5. Następnie podlewam bulionem, dodaję pastę paprykową, wsypuję tymianek, oregano, bazylię, 10 minut gotuję, zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję.
6. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami. 7. Smacznego.