Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec z nudnymi mielonymi. Przygotuj na obiad roladki z mięsa mielonego z wybornym nadzieniem. U mnie obowiązkowo w środku musi znaleźć się ser żółty i ogórki kiszone. Zamiast smażyć roladki na patelni, wykładam je na rozgrzaną blachę piekarnika z roztopionym masłem i piekę przez około godzinę do miękkości.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 231
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 141
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28013
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 231
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 141
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28013
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Dodaj do mięsa mielonego razem z jakiem, bułką tartą i przyprawami. Z podanych składników wyrób masę na roladki.
Ogórki pokrój w słupki. Pokrojone ogórki podziel na 8 porcji. Każdą z nich owiń plasterkiem sera.
Mięso mielone podziel na 8 części. Każdą z nich rozpłaszcz w dłoniach. Do środka daj ogórki owinięte żółtym serem. Uformuj równej wielkości roladki. Następnie każdą z nich obtocz w bułce tartej.
Masło pokrój w kostkę. Wyłóż je na blachę lub przełóż do naczynia żaroodpornego, w którym będą się piec roladki.
Blachę/naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Na rozgrzany tłuszcz wyłóż roladki. Piecz przez około godzinę. W połowie pieczenia przerzuć roladki na drugą stronę.
Gotowe roladki z mięsa mielonego serwuj z ziemniakami i ulubioną surówką.