Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2329 Ocena: 51789
Dodano: 11.03.2015
Odsłon: 11955
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Kapustę siekamy ,zalewamy wodą ,dodajemy liść laurowy i dusimy do miękkości (nadmiar płynu redukujemy).
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy kapustę i smażymy jeszcze 5 min. Do smaku doprawiamy maggą i pieprzem.
Mięso dokładnie mieszamy z jajkiem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną cebulą i bułką tartą (masa ma być zwarta). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę dzielimy na 4 części rozwałkowujemy ,między folią spożywczą ,mniej więcej na grubość 5 mm.
Na wierzch rozwałkowanej masy rozsmarowujemy farsz ,zawijamy roladki i oprószamy mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.
Cebule siekamy i na niewielkiej ilości masła szklimy ją i oprószamy mąką. Zalewamy ciepłym bulionem ,zagotowujemy razem z zielem angielskim (później je wyławiamy). Sos miksujemy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i mieloną papryką ,wkładamy do niego roladki i dusimy na wolnym ogniu 20-25 min. Przed podaniem roladki polewamy sosem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

luna76 12 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Fantastyczne!!!3 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 11 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Przepyszne i cudowne roladki! Tylko zajadać :) A z tyłu widzę jeszcze kochane buraczki... ;D3 Kto głosował? | Odpowiedz

izek 11 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Wygląda mega apetycznie! ;) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz