Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy i mielone w jednym. Czyli roladki z mięsa mielonego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Cebulkę posiekałem i podsmażyłem na rumiano, czosnek wycisnąłem do szpinaku i poddusiłem. Mięso doprawiłem solą, pieprzem, papryką i ziołami. Wbiłem jajko i wymieszałem.
Deskę do krojenia podsypałem mąką (jak do pierogów) i formowałem prostokąty 5*10 cm. Każdy z z nich smarowałem szpinakiem i zawijałem w roladę.
Smażyłem na gorącym oleju. Z podanych ilości wyszło mi 6 roladek.