Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy i mielone w jednym. Czyli roladki z mięsa mielonego.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 75
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4317
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2592
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 75
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4317
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2592
Składniki
Cebulkę posiekałem i podsmażyłem na rumiano, czosnek wycisnąłem do szpinaku i poddusiłem. Mięso doprawiłem solą, pieprzem, papryką i ziołami. Wbiłem jajko i wymieszałem.
Deskę do krojenia podsypałem mąką (jak do pierogów) i formowałem prostokąty 5*10 cm. Każdy z z nich smarowałem szpinakiem i zawijałem w roladę.
Smażyłem na gorącym oleju. Z podanych ilości wyszło mi 6 roladek.