Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z młodą kapustą

Roladki z młodą kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4967

Dodano:

Odsłon: 2591

Soczyste roladki z naszą ulubioną młodą kapustką z dodatkiem serka i pieczarek.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 2 serki topione
  • 1/3 małej główki kapusty
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

  3. 3. Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki.

  5. 5. Następnie drobno pokrojoną paprykę.

  6. 6. Pokrojoną kapustę i prużymy aż warzywa będą miękkie.

  7. 7. Dodajemy serki, mieszamy aż się rozpuszcza.

  8. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  9. 9. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.

  10. 10. Zawijamy.

  11. 11. Obtaczamy w mące.

  12. 12. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.

  13. 13. Panierujemy w bułce tartej.

  14. 14. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  15. 15. Roladki gotowe.
    16. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 maja Jeszcze jedno nie zjedzone, a tu już kolejne pyszne jedzonko ;p
Super roladki, poproszę trzy sztuki :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń