Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem boczku, papryki i marynowanych pieczarek są oryginalne i bardzo smaczne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Mięso mielone wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i startą na tarce marchewką, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Umyte kotlety osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posmarować musztardą.
Na każdy płat włożyć porcję mięsa mielonego. Ułożyć plasterki parzonego boczku.
Posypać pokrojonymi pieczarkami, kolorową papryką i posiekanym szczypiorkiem.
Mięso z nadzieniem zwinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nicią lub spiąć wykałaczkami.
Obtoczyć w mące i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, odrobinę sosu sojowego i pieprzu, dusić pod przykryciem około pół godziny. Przed podaniem usunąć nici.