Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna alternatywa potrawy z kurzych piersi.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 75
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 744
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 471
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 230
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 75
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 744
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 471
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 230
Składniki
Pierś rozbić tak, żeby była duża , cała powierzchnia. Posypać solą i pieprzem. Posmarować serkiem bazyliowym i posypać posiekaną natką pietruszki.Na to położyć liść kapusty pekińskiej /bez nerwa/, ser żółty i dwa plasterki salami. Posypać pokrojoną drobno cebulką / 1/3 cebuli/ i czosnkiem /1 ząbek na jedną roladkę/. Tak przygotowane filety delikatnie zwinąć i zapiąć wykałaczką. Na wierzchu posypać oregano
Roladki obsmażyć na złoty kolor.
Pozostałą kapustę, cebulę ,czosnek, paprykę, salami, marchewkę pokroić i wrzucić do romdelka. Podlać niewielką ilością wody i dusić ok.5 minut. Następnie włożyć do warzyw roladki razem z oliwą ze smażenia i dusić jeszcze ok. 20 minut. Doprawić solą, pieprzem i posypać posiekan ą bazylią.
Podawać z ziemniaczkami i warzywnym pysznym sosem. SMACZNEGO!