Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie polecam tak wykonane roladki,,nie dość,że efektownie wyglądają to na dodatek są bardzo smaczne:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6326
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6326
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
Piersi przeciąć wzdłuż,polożyć na folii i lekko zbić. Posypać suszonymi pomidorami i czosnkiem,dodatkowo posolić i popieprzyć. Na każdy płat położyć szynkę,ser żółty pasek papryki i listki bazyli.
Piersi zwijać w roladki kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Odstawić do wystudzenia.
Roladki zawijać w ciasto fillo jak naleśniki. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą roladkę posmarować roztopionym masłem. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st. piec do złotego koloru ciasta około 15 min.
Zajadać gorące,wtedy ciasto jest pysznie chrupiące.
Smacznego życzę!