Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie polecam tak wykonane roladki,,nie dość,że efektownie wyglądają to na dodatek są bardzo smaczne:)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Piersi przeciąć wzdłuż,polożyć na folii i lekko zbić. Posypać suszonymi pomidorami i czosnkiem,dodatkowo posolić i popieprzyć. Na każdy płat położyć szynkę,ser żółty pasek papryki i listki bazyli.
Piersi zwijać w roladki kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Odstawić do wystudzenia.
Roladki zawijać w ciasto fillo jak naleśniki. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą roladkę posmarować roztopionym masłem. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st. piec do złotego koloru ciasta około 15 min.
Zajadać gorące,wtedy ciasto jest pysznie chrupiące.
Smacznego życzę!