Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie polecam tak wykonane roladki,,nie dość,że efektownie wyglądają to na dodatek są bardzo smaczne:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8393
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10104
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4615
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8393
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10104
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4615
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 660
Składniki
Piersi przeciąć wzdłuż,polożyć na folii i lekko zbić. Posypać suszonymi pomidorami i czosnkiem,dodatkowo posolić i popieprzyć. Na każdy płat położyć szynkę,ser żółty pasek papryki i listki bazyli.
Piersi zwijać w roladki kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Odstawić do wystudzenia.
Roladki zawijać w ciasto fillo jak naleśniki. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą roladkę posmarować roztopionym masłem. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st. piec do złotego koloru ciasta około 15 min.
Zajadać gorące,wtedy ciasto jest pysznie chrupiące.
Smacznego życzę!