Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Artykuł sponsorowany
Na polędwicę wołową sposobów jest kilka. My przygotujemy dziś pyszne roladki, marynowane wcześniej w ziołach i czosnku. Roladki wypełnione będą suszonymi pomidorami. Aby było do końca fit i zdrowo, super mięso podamy z sałatką ze szpinaku z suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13692
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43242
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 522
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 475
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13692
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43242
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 522
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 475
Składniki
Mięso oczyszczamy z błon, myjemy i osuszamy. Całe mięso rozbijamy by było cieńsze. Mięso marynujemy w czosnku, ziołach, pieprzu i oliwie.
Zamarynowane mięso kroimy na dwie części. Na każdym kawałku układamy posiekane suszone pomidory. Mięso zwijamy w rulon. Może na nim zostać marynata (czosnek, zioła).
Urządzenie Philips Airfryer rozgrzewamy do 190 stopni. Roladki wkładamy do koszyka i smażymy 5-7 minut.
W tym czasie umyte liście szpinaku mieszamy z pestkami słonecznika (możemy je wcześniej uprażyć na suchej patelni) i sosem.
Sos przygotowujemy mieszając ze sobą oliwę, musztardę, ocet balsamiczny i miód. Sos roztrzepujemy do uzyskania gęstej konsystencji. Sosem polewamy sałatkę.
Usmażone roladki wołowe z suszonymi pomidorami podajemy ze świeżo przygotowaną sałatką.