Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno odkryłam filetową marchewkę i musiałam ją wypróbować. W smaku jak dla mnie lepsza od pomarańczowej. Podałam ją z roladkami i ziemniakami truflowymi.Obiad smakował wszystkim.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Pierś z kurczaka nacinam wzdłuż, ale nie do końca w trzech miejscach. Posypuję solą, pieprzem, papryką wędzoną, w środek pierwszego nacięcia wkładam trzy pomidory po długości. W drugie nacięcie wkładam plastry mozzarelli i listki bazylii, w trzecie nacięcie wkładam pomidory. Roladę mocno związuje nitką tak żeby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Obsypuję z wierzchu papryką i solą. Smażę na wolnym ogniu na oleju, obracając z każdej strony od czasu do czasu i podlewam wodą. Po usmażeniu usuwam nitkę.
Ziemniaki i marchew obieram. Gotuję w jednym garnku z solą. Marchewkę wyjmuję, przekładam do miski, dodaję masło, i miksuję blenderem. Roladę podaję z pure z marchewki i ziemniakami truflowymi, posypuję natką.