Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem

Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 987 Ocena: 27053

Dodano:

Odsłon: 3842

Moja dzisiejsza wariacja na temat pstrąga zakończyła się smakowitymi, ziołowymi roladkami wypełnionymi oscypkiem i świeżą bazylią. Roladki są bardzo delikatne, soczyste i przygotowywane bez dodatku tłuszczu. Nietypowy sposób ich przygotowania pozwala zachować im pełnię smaku, a delikatnemu mięsu ryby zachować kształt. Zapraszam na gotowanie rybnych roladek w foliowych papilotach :D

Składniki

  • filet z pstrąga
  • oscypek
  • świeża bazylia
  • przyprawa do ryb i owoców morza
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem

Przygotowanie

  1. Oczyszczony filet z pstrąga pozbawiamy skóry oraz ości i kroimy go wzdłuż. Każdy kawałek obsypujemy przyprawą do ryb i owoców morza, a następnie odstawiamy na około 15 minut dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.

  2. Na każdym kawałku ryby układamy małe plastry oscypka oraz świeże listki bazylii, a następnie zawijamy je w roladki.

  3. Każdą roladkę ściśle zawijamy w folię spożywczą, końce rolujemy i zawiązujemy supełki. Gotowe rybne pakunki przekładamy do gotującej się wody, przykrywamy i gotujemy przez około 10 minut*.

    * Najlepsze są małe roladki, ponieważ wtedy będziemy mieć pewność, że ryba w środku jest odpowiednio ugotowana. Przy większych sztukach możemy wydłużyć czas gotowania o 1 - 2 minuty.

    Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń