Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z twarożkiem,szpinakiem i szynką szwarcwaldzką - wyjątkowe mięsne roladki którymi zaskoczysz rodzinę i przyjaciół.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 150
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2245
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4175
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 72
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1454
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 150
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2245
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4175
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 72
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1454
Składniki
1.Rozgrzać masło,wrzucić szpinak,czosnek pokrojony w cienkie plasterki i dusić, aż do odparowania wody.Doprawić solą i pieprzem. 2.Marchewkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach 3. Mięso opukać i lekko je rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.Z jednej strony posmarować twarożkiem,położyć po plasterku szynki,na to położyć szpinak. Płaty zrolować spiąć wykałaczkami. Podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. 4.Podlać bulionem,dodać marchewkę i dusić około 25 minut. 5. Do wywaru który powstał w czasie duszenia mięsa dodać 50 ml śmietanki kremówki połączonej z mąką ziemniaczaną. Podawać np. z ziemniakami,ryżem,kaszą i surówką.