Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z twarożkiem,szpinakiem i szynką szwarcwaldzką - wyjątkowe mięsne roladki którymi zaskoczysz rodzinę i przyjaciół.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8651
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7239
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4948
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327890
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8651
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7239
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4948
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327890
Składniki
1.Rozgrzać masło,wrzucić szpinak,czosnek pokrojony w cienkie plasterki i dusić, aż do odparowania wody.Doprawić solą i pieprzem. 2.Marchewkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach 3. Mięso opukać i lekko je rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.Z jednej strony posmarować twarożkiem,położyć po plasterku szynki,na to położyć szpinak. Płaty zrolować spiąć wykałaczkami. Podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. 4.Podlać bulionem,dodać marchewkę i dusić około 25 minut. 5. Do wywaru który powstał w czasie duszenia mięsa dodać 50 ml śmietanki kremówki połączonej z mąką ziemniaczaną. Podawać np. z ziemniakami,ryżem,kaszą i surówką.