Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z twarożkiem,szpinakiem i szynką szwarcwaldzką - wyjątkowe mięsne roladki którymi zaskoczysz rodzinę i przyjaciół.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2746
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2746
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
1.Rozgrzać masło,wrzucić szpinak,czosnek pokrojony w cienkie plasterki i dusić, aż do odparowania wody.Doprawić solą i pieprzem. 2.Marchewkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach 3. Mięso opukać i lekko je rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.Z jednej strony posmarować twarożkiem,położyć po plasterku szynki,na to położyć szpinak. Płaty zrolować spiąć wykałaczkami. Podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. 4.Podlać bulionem,dodać marchewkę i dusić około 25 minut. 5. Do wywaru który powstał w czasie duszenia mięsa dodać 50 ml śmietanki kremówki połączonej z mąką ziemniaczaną. Podawać np. z ziemniakami,ryżem,kaszą i surówką.