Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z twarożkiem,szpinakiem i szynką szwarcwaldzką - wyjątkowe mięsne roladki którymi zaskoczysz rodzinę i przyjaciół.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37359
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37359
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
1.Rozgrzać masło,wrzucić szpinak,czosnek pokrojony w cienkie plasterki i dusić, aż do odparowania wody.Doprawić solą i pieprzem. 2.Marchewkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach 3. Mięso opukać i lekko je rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.Z jednej strony posmarować twarożkiem,położyć po plasterku szynki,na to położyć szpinak. Płaty zrolować spiąć wykałaczkami. Podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. 4.Podlać bulionem,dodać marchewkę i dusić około 25 minut. 5. Do wywaru który powstał w czasie duszenia mięsa dodać 50 ml śmietanki kremówki połączonej z mąką ziemniaczaną. Podawać np. z ziemniakami,ryżem,kaszą i surówką.