Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Deska do krojenia , nóż, garnek
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Składniki
Udka z kurczaka bez kości , a jeżeli kupimy z kością to je usuwamy, umyć , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Pieczarki obrać, pokroić , usmażyć. Paprykę umyć , pokroić w kostkę. Rozłożyć udko kurczaka posmarować pesto i wzdłuż jednego brzegu ułożyć pieczarki.
Obok pieczarek ułożyć porcję suszonych pomidorów, porcję papryki i żurawiny.
Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Z pozostałymi udkami postępujemy w identyczny sposób.
Doprawić po wierzchu przyprawą do kurczaka. W garnku rozgrzać trochę oleju , włożyć roladki i obsmażyć z każdej strony, podlać rosołem lub bulionem i gotować 40 minut. Serek topiony pokroić dodać i gotować do rozpuszczenia serka około 5 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.