Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady śląskie /zrazy zawijane/ to "święta" potrawa dla Ślązaków, obowiązkowa w każdą niedzielę. Ja troszkę ją odmieniłam dodając do farszu mięso z indyka. Farszu zrobiłam trochę więcej bo był mi potrzebny do następnej potrawy - Ziemniaki z farszem na wierzchu. Tu podam ilość potrzebną do rolad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9759
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11517
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 530
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9759
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11517
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 530
Składniki
Mięso wołowe - plastry rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć pieprzem i posmarować musztardą. NIE SOLIĆ.
Mięso z indyka, kiełbasę, cebulę i ogórki zmielić w maszynce.
Farsz nakładać na rozbite plastry wołowiny i wiązać sznurkiem.
Rolady obsmażyć na patelni, przełożyć do większego garnka, podlać wodą i dusić do miękkości. Po ugotowaniu posolić do smaku, zagęścić sos mąką i zabielić dobrym gęstym jogurtem. Podawać z kluskami śląskimi i modrą kapustą - przepisy na mojej stronie. Smacznego!