Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady śląskie /zrazy zawijane/ to "święta" potrawa dla Ślązaków, obowiązkowa w każdą niedzielę. Ja troszkę ją odmieniłam dodając do farszu mięso z indyka. Farszu zrobiłam trochę więcej bo był mi potrzebny do następnej potrawy - Ziemniaki z farszem na wierzchu. Tu podam ilość potrzebną do rolad.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1122
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3295
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 810
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1122
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3295
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 810
Składniki
Mięso wołowe - plastry rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć pieprzem i posmarować musztardą. NIE SOLIĆ.
Mięso z indyka, kiełbasę, cebulę i ogórki zmielić w maszynce.
Farsz nakładać na rozbite plastry wołowiny i wiązać sznurkiem.
Rolady obsmażyć na patelni, przełożyć do większego garnka, podlać wodą i dusić do miękkości. Po ugotowaniu posolić do smaku, zagęścić sos mąką i zabielić dobrym gęstym jogurtem. Podawać z kluskami śląskimi i modrą kapustą - przepisy na mojej stronie. Smacznego!