Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybkie , smaczne i sycące rolady wieprzowe z różnymi dodatkami. Rolady smakują zarówno małym i dużym smakoszom. Polecam
nóż, tłuczek, deska, nitka kuchenna, wyższa patelnia lub rondel,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1125
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1132
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13152
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1125
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1132
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13152
Składniki
Kiełbasę, boczek wędzony i ogórki pokroić w słupki, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Opłukane, osuszone mięso kroimy w plastry, rozbijamy cienko. Oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem, smarujemy musztardą. Nakładamy pokrojone w słupki kiełbasę, ogórek kiszony, boczek wędzony oraz pokrojoną cebulę . Całości dość ciasno zwijamy w rolady, obwiązujemy nitką kuchenną. Gotowe rolady wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy do miękkości i przypieczenia rolad, podlewając sosem wytworzonym podczas pieczenia. Czas przygotowania + czas pieczenia.
Rolady gotowe do podania.