Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze rolady przygotowałam z karkówki. Rolady z pieczarkami i rozpływającym się żółtym serem, wyszły bardzo smaczne i szybko skonsumowane. Polecam
nóż, tłuczek, deska, patelnia, widelec,
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 32
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 33
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 219
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 32
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 33
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 219
Składniki
czas przygotowania + czas pieczenia. Z karkówki odciąć 2 plastry, opłukać i osuszyć , następnie dokładnie jak najcieniej robić tłuczkiem , posmarować musztardą ( 1 łyżka na 1 plaster ja miałam duże plastry jak mniejsze to mniej ), delikatnie posolić i popieprzyć. Ser żółty pokroić w grubsze paski. Pieczarki obrać , pokroić i podsmażyć na łyżce masła klarownego z pokrojoną w kostkę cebulą, do smaku dodać pieprzu i soli. Po usmażeniu i lekkim wystudzeniu pieczarki rozłożyć na plastrach karczku, rozłożyć również paski sera żółtego. Plastry ciasno zwinąć w rolady obwiązać nitką kuchenną , oprószyć mąką. Na patelni dobrze rozgrzać pozostałe masło klarowne, włożyć rolady strzepując nadmiar mąki i podsmażyć do zrumienienia. Zmniejszyć płomień gazu , rolady przykryć przykrywką i dusić do miękkości rolad, co jakiś czas obracając rolady i w razie potrzeby podlewając ciepłą wodą. Gotowe rolady podawać do drugiego dania. Smacznego.
Rozbicie plastrów, posmarowanie musztardą oraz rozłożenie pieczarek i sera żółtego.
Po zwinięciu oprószyć mąką.
Rolady po upieczeniu gotowe do podania.