Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso w mięsie czyli rolady z karkówki faszerowane mięsem mielonym. Możemy podać tradycyjnie z ziemniakami i sosem lub z surówką z świeżych warzyw.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2740
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101937
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6324
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2740
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101937
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6324
Składniki
Kotlety z karkówki rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem - farsz powinien być lekko pikantny.Dokładnie wyrabiamy. Z mięsa mielonego formujemy pięć podłużnych wałeczków i układamy na rozbitych kotletach. Karkówkę zawijamy tworząc roladki z mięsem mielonym w środku, spinamy igłami do mięsa lub związujemy nitką bawełnianą. Rolady obtaczamy w mące a następnie smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dodajemy obraną i posiekaną cebulkę, oprószamy ją solą, podlewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości.