Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso w mięsie czyli rolady z karkówki faszerowane mięsem mielonym. Możemy podać tradycyjnie z ziemniakami i sosem lub z surówką z świeżych warzyw.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231961
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5056
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231961
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5056
Składniki
Kotlety z karkówki rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem - farsz powinien być lekko pikantny.Dokładnie wyrabiamy. Z mięsa mielonego formujemy pięć podłużnych wałeczków i układamy na rozbitych kotletach. Karkówkę zawijamy tworząc roladki z mięsem mielonym w środku, spinamy igłami do mięsa lub związujemy nitką bawełnianą. Rolady obtaczamy w mące a następnie smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dodajemy obraną i posiekaną cebulkę, oprószamy ją solą, podlewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości.