Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste , smaczne rolady przygotowane z karkówki wieprzowej. Polecam
tłuczek, nóż, deska do krojenia, nitka kuchenna, patelnia do smażenia,
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3059
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37044
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1298
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1687
Smaczne danie :)
Odsłon: 784
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3059
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37044
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1298
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1687
Smaczne danie :)
Odsłon: 784
Składniki
Karkówkę pokroić w grubsze plastry, opłukać ,osuszyć i rozbić cienko na większy płat. Kiełbasę, boczek wędzony , ogórki kiszone oraz obraną cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem do smaku, następnie wymieszać z musztardą. Tak przygotowany farsz rozłożyć na płaty. Boki mięsa zwinąć do środka a następnie w rolady, obwiązujemy nitką kuchenną. Gotowe rolady wkładamy na rozgrzany tłuszcz i podsmażymy z każdej strony na rumiano , dolewamy około 150 ml. ciepłej wody , zmniejszamy płomień gazu, dusimy do miękkości pod przykryciem i przypieczenia rolad, podlewając co jakiś czas wytworzonym podczas pieczenia sosem. Po upieczeniu nitkę z rolad ściągamy. Smacznego
Przygotowanie farszu.
Zwijanie rolad.
Rolady po upieczeniu gotowe do podania.