Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste , smaczne rolady przygotowane z karkówki wieprzowej. Polecam
tłuczek, nóż, deska do krojenia, nitka kuchenna, patelnia do smażenia,
Gotowa w kilka minut
Odsłon: 291
Jajka usmażone w plastrach czerwonej papryki i w parówce. Pyszne danie na śni...
Odsłon: 65
Flaki z hiszpańskim charakterem - na ostro z dodatkiem kiełbasy chorizo. Pysz...
Odsłon: 61
Gotowa w kilka minut
Odsłon: 291
Jajka usmażone w plastrach czerwonej papryki i w parówce. Pyszne danie na śni...
Odsłon: 65
Flaki z hiszpańskim charakterem - na ostro z dodatkiem kiełbasy chorizo. Pysz...
Odsłon: 61
Składniki
Karkówkę pokroić w grubsze plastry, opłukać ,osuszyć i rozbić cienko na większy płat. Kiełbasę, boczek wędzony , ogórki kiszone oraz obraną cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem do smaku, następnie wymieszać z musztardą. Tak przygotowany farsz rozłożyć na płaty. Boki mięsa zwinąć do środka a następnie w rolady, obwiązujemy nitką kuchenną. Gotowe rolady wkładamy na rozgrzany tłuszcz i podsmażymy z każdej strony na rumiano , dolewamy około 150 ml. ciepłej wody , zmniejszamy płomień gazu, dusimy do miękkości pod przykryciem i przypieczenia rolad, podlewając co jakiś czas wytworzonym podczas pieczenia sosem. Po upieczeniu nitkę z rolad ściągamy. Smacznego
Przygotowanie farszu.
Zwijanie rolad.
Rolady po upieczeniu gotowe do podania.