Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste , smaczne rolady przygotowane z karkówki wieprzowej. Polecam
tłuczek, nóż, deska do krojenia, nitka kuchenna, patelnia do smażenia,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Karkówkę pokroić w grubsze plastry, opłukać ,osuszyć i rozbić cienko na większy płat. Kiełbasę, boczek wędzony , ogórki kiszone oraz obraną cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem do smaku, następnie wymieszać z musztardą. Tak przygotowany farsz rozłożyć na płaty. Boki mięsa zwinąć do środka a następnie w rolady, obwiązujemy nitką kuchenną. Gotowe rolady wkładamy na rozgrzany tłuszcz i podsmażymy z każdej strony na rumiano , dolewamy około 150 ml. ciepłej wody , zmniejszamy płomień gazu, dusimy do miękkości pod przykryciem i przypieczenia rolad, podlewając co jakiś czas wytworzonym podczas pieczenia sosem. Po upieczeniu nitkę z rolad ściągamy. Smacznego
Przygotowanie farszu.
Zwijanie rolad.
Rolady po upieczeniu gotowe do podania.