Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, delikatne i wyjątkowo smaczne rolady. Najbardziej smakują z ziemniakami lub kopytkami.
Ogórki oraz obraną cebulę pokroić w niedużą kostkę.
Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę.
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na około 8 plastrów, z których każdy rozbić cienko tłuczkiem do mięsa.
Każdy plaster mięsa oprószyć z jednej strony solą oraz pieprzem, następnie na każdym rozsmarować po około pół łyżeczki musztardy.
Na każdy plaster nałożyć po łyżeczce cebuli, ogórków kiszonych oraz opcjonalnie po około pół łyżeczki boczku i kiełbasy. Jeżeli składniki nadzienia nie zostaną wykorzystane w całości, niewykorzystaną część należy dorzucić do sosu w kolejnych etapach.
Następnie każdy plaster zwinąć ciasno w roladę i owinąć dookoła kilka razy nićmi lub spiąć wykałaczkami.
W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć na nim pozostałą cebulę.
W rondlu z cebulą ułożyć rolady, dodać pozostałe składniki nadzienia oraz pastę paprykową lub paprykę suszoną i dusić pod przykryciem przez około 90 minut.
Rolady wyjąć z sosu, lekko przestudzić i rozwinąć z nici lub usunąć z nich wykałaczki.
Do sosu dodać około 300 ml wody i doprowadzić do wrzenia.
Mąkę pszenną rozprowadzić w około 1/3 szklanki wody, a następnie wlać do gotującego się sosu. Dokładnie rozmieszać, ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 3 minuty.
Sos doprawić według uznania solą, pieprzem i ewentualnie musztardą.
To świetny przepis na mięso mielone z warzywami. Gotowanie jest proste, ale o...
Odsłon: 102076
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 2323
Dziennikarka Anna Popek przyznała kiedyś w wywiadzie, że sekretem jej urody j...
Odsłon: 1522
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 4894
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 382
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 105
Dziennikarka Anna Popek przyznała kiedyś w wywiadzie, że sekretem jej urody j...
Odsłon: 1522
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 4894
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 382
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 105
Składniki
Ogórki oraz obraną cebulę pokroić w niedużą kostkę.
Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę.
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na około 8 plastrów, z których każdy rozbić cienko tłuczkiem do mięsa.
Każdy plaster mięsa oprószyć z jednej strony solą oraz pieprzem, następnie na każdym rozsmarować po około pół łyżeczki musztardy.
Na każdy plaster nałożyć po łyżeczce cebuli, ogórków kiszonych oraz opcjonalnie po około pół łyżeczki boczku i kiełbasy. Jeżeli składniki nadzienia nie zostaną wykorzystane w całości, niewykorzystaną część należy dorzucić do sosu w kolejnych etapach.
Następnie każdy plaster zwinąć ciasno w roladę i owinąć dookoła kilka razy nićmi lub spiąć wykałaczkami.
W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć na nim pozostałą cebulę.
W rondlu z cebulą ułożyć rolady, dodać pozostałe składniki nadzienia oraz pastę paprykową lub paprykę suszoną i dusić pod przykryciem przez około 90 minut.
Rolady wyjąć z sosu, lekko przestudzić i rozwinąć z nici lub usunąć z nich wykałaczki.
Do sosu dodać około 300 ml wody i doprowadzić do wrzenia.
Mąkę pszenną rozprowadzić w około 1/3 szklanki wody, a następnie wlać do gotującego się sosu. Dokładnie rozmieszać, ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 3 minuty.
Sos doprawić według uznania solą, pieprzem i ewentualnie musztardą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Dania główne
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i serem korycińskim
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 35
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dziś mam dla Was propozycję na rosół ale w niecodziennej odsłonie. A jest to...
Odsłon: 28