Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego ale również smacznego. Mięso mielone w cieście bardzo dobrze smakuje jako samodzielne danie lub przekąska.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 140
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 140
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
I tak oto mamy już koniec naszej pracy ale jaki smaczny. Dodajemy łyżkę jourtu i kilka malin i borówek. Smacznego
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem w robocie, przykrywamy folią i odstawiamy na 15 minut, by ciasto odpoczęło.
Przygotowany ser ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Mięso mielone i pozosałe składniki mieszamy w misce dodajemy starty ser.
Ciasto wałkujemy na placek, grubość jest uzależniona od waszego smaku. Na rozwałkowany placek rozkładamy przygotowane mięso z serem i koperkiem. Jak to zrobimy to zaczynamy skręcać wałek .
Całą rolkę kroimy na 3 centymetrowe kawałki, które wyglądają jak rolada.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy pocięte rolki, obsmażamy je z dwóch stron do zarumienienia.
Jak rolki mają już złoty kolor zmniejszamy ogień wlewamy trochę wody na patelnię, przykrywamy porywką. Dusimy przez 15-20 minut.