Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche pracochlonne, ale pyszne i efektowne danie.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Mieso moczymy, myjemy i wysuszamy recznikiem papierowym. Ostrym nozem tniemy poprzecznie na cienkie kotlety ( 1 cm grub.) Tak przygotowane mieso bejcujemy w misce olejem, Kucharkiem, pieprzem oraz pol lyzeczki majeranku. Odstawiamy na godzinke, jednak w temp. pokojowej. W tym czasie przesmazamy na patelni drobno pokrojona papryke, cebulki i pieczarki, wraz z dodatkiem Kucharka. Studzimy. Na arkusz papieru do pieczenia (38x42 cm) rozkladamy nasze mieso, tak aby platy zachodzily na siebie. Powinny wyjsc 2 warstwy miesa.
Na tak przygotowane mieso dajemy rownomiernie nasz farsz i przy pomocy papieru do pieczenia rolujemy.
Rolade zapinamy w papierze i przenosimy do naczynia zaroodpornego. Pieczemy w 180°C przez 1 godzinke pod przykryciem. ( po ok pol godziny rozpinamy papier w naczyniu. 10 minut rzed koncem pieczenia zdejmujemy pokrywe i smarujemy mieso miodem. Wszystko. ) Smacznego :-)