Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche pracochlonne, ale pyszne i efektowne danie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115703
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7881
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1379
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1240
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115703
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7881
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1379
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1240
Składniki
Mieso moczymy, myjemy i wysuszamy recznikiem papierowym. Ostrym nozem tniemy poprzecznie na cienkie kotlety ( 1 cm grub.) Tak przygotowane mieso bejcujemy w misce olejem, Kucharkiem, pieprzem oraz pol lyzeczki majeranku. Odstawiamy na godzinke, jednak w temp. pokojowej. W tym czasie przesmazamy na patelni drobno pokrojona papryke, cebulki i pieczarki, wraz z dodatkiem Kucharka. Studzimy. Na arkusz papieru do pieczenia (38x42 cm) rozkladamy nasze mieso, tak aby platy zachodzily na siebie. Powinny wyjsc 2 warstwy miesa.
Na tak przygotowane mieso dajemy rownomiernie nasz farsz i przy pomocy papieru do pieczenia rolujemy.
Rolade zapinamy w papierze i przenosimy do naczynia zaroodpornego. Pieczemy w 180°C przez 1 godzinke pod przykryciem. ( po ok pol godziny rozpinamy papier w naczyniu. 10 minut rzed koncem pieczenia zdejmujemy pokrywe i smarujemy mieso miodem. Wszystko. ) Smacznego :-)