Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3384
Dodano: 12.11.2017
Odsłon: 1863
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mieso moczymy, myjemy i wysuszamy recznikiem papierowym.
Ostrym nozem tniemy poprzecznie na cienkie kotlety ( 1 cm grub.)
Tak przygotowane mieso bejcujemy w misce olejem, Kucharkiem, pieprzem oraz pol lyzeczki majeranku. Odstawiamy na godzinke, jednak w temp. pokojowej.
W tym czasie przesmazamy na patelni drobno pokrojona papryke, cebulki i pieczarki, wraz z dodatkiem Kucharka. Studzimy.
Na arkusz papieru do pieczenia (38x42 cm) rozkladamy nasze mieso, tak aby platy zachodzily na siebie. Powinny wyjsc 2 warstwy miesa.
Na tak przygotowane mieso dajemy rownomiernie nasz farsz
i przy pomocy papieru do pieczenia rolujemy.
Rolade zapinamy w papierze i przenosimy do naczynia zaroodpornego.
Pieczemy w 180°C przez 1 godzinke pod przykryciem.
( po ok pol godziny rozpinamy papier w naczyniu. 10 minut rzed koncem pieczenia zdejmujemy pokrywe i smarujemy mieso miodem. Wszystko. )
Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 12 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Świetne danie,fakt pracochłonne,ale efekt końcowy zachwyca:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 12 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
No ja widzę, że pracochłonne, a o efektywności świadczy fota na górze ;)To musi super smakować, ale taki przepis, to chyba naszym mamom musimy zlecić xD
Pysznie to wygląda :)
1 Kto głosował? | Odpowiedz