Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolowana karkowka z papryka i pieczarkami

Rolowana karkowka z papryka i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3139

Dodano:

Odsłon: 1555

Troche pracochlonne, ale pyszne i efektowne danie.

Składniki

  • Karkówka 1,5 kg
  • 1 papryka czerwona, 3 srednie cebulki, 250 g pieczarek
  • Kucharek, pieprz czarny, majeranek, 2 lyzki oleju
  • 1 lyzka miodu do posmarowania rolady
  • papier do pieczenia, wykalaczki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mieso moczymy, myjemy i wysuszamy recznikiem papierowym.
    Ostrym nozem tniemy poprzecznie na cienkie kotlety ( 1 cm grub.)
    Tak przygotowane mieso bejcujemy w misce olejem, Kucharkiem, pieprzem oraz pol lyzeczki majeranku. Odstawiamy na godzinke, jednak w temp. pokojowej.

    W tym czasie przesmazamy na patelni drobno pokrojona papryke, cebulki i pieczarki, wraz z dodatkiem Kucharka. Studzimy.

    Na arkusz papieru do pieczenia (38x42 cm) rozkladamy nasze mieso, tak aby platy zachodzily na siebie. Powinny wyjsc 2 warstwy miesa.


  2. Na tak przygotowane mieso dajemy rownomiernie nasz farsz
    i przy pomocy papieru do pieczenia rolujemy.

  3. Rolade zapinamy w papierze i przenosimy do naczynia zaroodpornego.
    Pieczemy w 180°C przez 1 godzinke pod przykryciem.

    ( po ok pol godziny rozpinamy papier w naczyniu. 10 minut rzed koncem pieczenia zdejmujemy pokrywe i smarujemy mieso miodem. Wszystko. )

    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 12 listopada 2017 Świetne danie,fakt pracochłonne,ale efekt końcowy zachwyca:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 listopada 2017 No ja widzę, że pracochłonne, a o efektywności świadczy fota na górze ;)
To musi super smakować, ale taki przepis, to chyba naszym mamom musimy zlecić xD
Pysznie to wygląda :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń