Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast klasycznych schabowych na obiad proponujemy roladki faszerowane pieczarkami i cebulą. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu. Dzięki krótkiemu smażeniu, a później pieczeniu w bulionie, mięso pozostaje niezwykle kruche i soczyste.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem i posól.
Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a pieczarki pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę, następnie dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość smaż na niewielkim ogniu do momentu, aż z pieczarek odparuje woda.
Na rozbite plastry schabu wyłóż pieczarki wraz z cebulą, mięso zwiń ciasno w roladę.
Rolady obtocz w mące i obsmaż z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Gdy białko mięsa się zetnie, przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej bulionem.
Piecz pod przykryciem przez 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.