Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast klasycznych schabowych na obiad proponujemy roladki faszerowane pieczarkami i cebulą. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu. Dzięki krótkiemu smażeniu, a później pieczeniu w bulionie, mięso pozostaje niezwykle kruche i soczyste.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9299
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 971
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1127
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9299
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 971
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1127
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem i posól.
Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a pieczarki pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę, następnie dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość smaż na niewielkim ogniu do momentu, aż z pieczarek odparuje woda.
Na rozbite plastry schabu wyłóż pieczarki wraz z cebulą, mięso zwiń ciasno w roladę.
Rolady obtocz w mące i obsmaż z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Gdy białko mięsa się zetnie, przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej bulionem.
Piecz pod przykryciem przez 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.