Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast klasycznych schabowych na obiad proponujemy roladki faszerowane pieczarkami i cebulą. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu. Dzięki krótkiemu smażeniu, a później pieczeniu w bulionie, mięso pozostaje niezwykle kruche i soczyste.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 204
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 245
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 98
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2167
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 204
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 245
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 98
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2167
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem i posól.
Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a pieczarki pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę, następnie dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość smaż na niewielkim ogniu do momentu, aż z pieczarek odparuje woda.
Na rozbite plastry schabu wyłóż pieczarki wraz z cebulą, mięso zwiń ciasno w roladę.
Rolady obtocz w mące i obsmaż z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Gdy białko mięsa się zetnie, przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej bulionem.
Piecz pod przykryciem przez 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.