Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast klasycznych schabowych na obiad proponujemy roladki faszerowane pieczarkami i cebulą. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu. Dzięki krótkiemu smażeniu, a później pieczeniu w bulionie, mięso pozostaje niezwykle kruche i soczyste.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 26230
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9603
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2117
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4118
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 788
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 389
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 26230
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9603
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2117
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4118
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 788
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 389
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem i posól.
Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a pieczarki pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę, następnie dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość smaż na niewielkim ogniu do momentu, aż z pieczarek odparuje woda.
Na rozbite plastry schabu wyłóż pieczarki wraz z cebulą, mięso zwiń ciasno w roladę.
Rolady obtocz w mące i obsmaż z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Gdy białko mięsa się zetnie, przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej bulionem.
Piecz pod przykryciem przez 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.