Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1849
Dodano: 07.03.2013
Odsłon: 13297
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Mięso zalewamy 3 litrami zimnej wody i gotujemy na najmniejszym ogniu przez ok 1,5 do 2 godzin. Cały sekret w gotowaniu rosołu, to czas. Im dłużej tym lepiej, na najmniejszym ogniu :)
Po upływie w/w czasu, dodajemy obraną marchew, seler, pietruszkę, obraną i spaloną (KONIECZNIE!) cebulę, por, czosnek, grzyby, i przyprawy. Doprawiamy solą i gotujemy na malutkim ogniu, pod przykryciem, tak długo jak się da.. Ja gotuję ok 4-5 godzin. Smakować i ew doprawić.
Podawać z makaronem i świeżą natką pietruszki:) A mięsko wykorzystać np. do pierogów:))!
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

monikaszsz 01 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
wyglada przepysznie!:-)17 Kto głosował? | Odpowiedz

Monika87 11 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Rzeczywiście, na bazie rosołu można łatwo przygotować inna zupkę:) Jeśli chodzi o czosnek to dodałam go pierwszy raz, gdzieś podpatrzyłam w którymś z przepisów i zaryzykowałam, ale nie ma strachu, daje naprawdę fajny smak:) I dziękuję za miłe komentarze:)17 Kto głosował? | Odpowiedz

helen4 10 marca 2013Zgłoś do usunięcia
uwielbiam rosół- mogę jeść codziennie! łatwo go przerobić na inną zupę . nigdy nie próbowałam z dodatkiem czosnku !!!17 Kto głosował? | Odpowiedz

Nukleon 09 marca 2013Zgłoś do usunięcia
haha uśmiałam sie z opisu, Myslę,ze rosołek pomógł?17 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 08 marca 2013Zgłoś do usunięcia
U mnie rosół , to podstawa, szczególnie w niedzielę. 517 Kto głosował? | Odpowiedz

Monika87 08 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Dziękuję :)17 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 08 marca 2013Zgłoś do usunięcia
śliczne zdjęcie, szybkiego powrotu do zdrówka życzę :)17 Kto głosował? | Odpowiedz