Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najczęściej jadanych zup w polskich domach.Moja propozycja jej wykonania jest dość łatwa.Rosół nie jest tłusty.
Skrzydełka należy dokładnie umyć, oczyścić z pozostałych piór itp. Następnie włożyć je garnka ok 2.5 l- 3.0 l , zalać zimną wodą pozostawiając miejsce na warzywa i postawić do gotowania na wolnym ogniu . Bez soli.
Warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki ( np. marchew na ćwiartki ),
cebulę przekrojoną na pół opalić nad palnikiem lub na blasze nierdzewnej na czarno - doda to koloru naszemu rosołowi ).
Po ok 45 min - 60 min gdy rosół delikatnie pyka dołożyć wszystkie świeże warzywa korzeniowe i cebulę , nadal gotować na wolnym ogniu. w tym etapie dopiero dodaję sól aby wcześniej mięso mogło oddać swój smak do powstającego bulionu.
Na ok 15 min przed zakończeniem gotowania dodać lubczyk i nać pietruszki, odrobinę pieprzu, domową wegetę wedle uznania.
Rosół gotuję ok 2 h na bardzo wolnym ogniu, od czasu do czasu dolewając odrobinę przegotowanej chłodnej wody aby uzupełnić wodę która wyparowała podczas gotowania , ale nie za dużą ilość.
Rosół z kury, kaczki to taka tradycja niedzielna, ale rosół z perliczki mmm...
Odsłon: 6226
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53589
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14161
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53589
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14161
Składniki
Skrzydełka należy dokładnie umyć, oczyścić z pozostałych piór itp. Następnie włożyć je garnka ok 2.5 l- 3.0 l , zalać zimną wodą pozostawiając miejsce na warzywa i postawić do gotowania na wolnym ogniu . Bez soli.
Warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki ( np. marchew na ćwiartki ), cebulę przekrojoną na pół opalić nad palnikiem lub na blasze nierdzewnej na czarno - doda to koloru naszemu rosołowi ).
Po ok 45 min - 60 min gdy rosół delikatnie pyka dołożyć wszystkie świeże warzywa korzeniowe i cebulę , nadal gotować na wolnym ogniu. w tym etapie dopiero dodaję sól aby wcześniej mięso mogło oddać swój smak do powstającego bulionu. Na ok 15 min przed zakończeniem gotowania dodać lubczyk i nać pietruszki, odrobinę pieprzu, domową wegetę wedle uznania. Rosół gotuję ok 2 h na bardzo wolnym ogniu, od czasu do czasu dolewając odrobinę przegotowanej chłodnej wody aby uzupełnić wodę która wyparowała podczas gotowania , ale nie za dużą ilość.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka gotowane i smażone
Dania główne
Szarpana wieprzowina
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Żeberka gotowane i smażone
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 100
Szarpana wieprzowina
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 148