Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…ross il forn to zapiekanka pochodząca z kuchni maltańskiej. Jest prosta w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczna na gorąco jak i na zimno. Proporcje podane na 4 głodne lub 6 mniej głodnych osób ; )
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1172
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1172
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Zagotowujemy 1,5 szkl wody; solimy. Na gotującą się wodę wsypujemy ryż i gotujemy około 12 minut. Odcedzamy na sitku. Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy posiekany czosnek. Wkładamy mięso mielone i smażymy 7 minut. Następnie dodajemy opakowanie pomidorów krojonych, pastę pomidorową i przyprawy.
Dusimy wszystko przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy ryż, pokrojoną mozzarellę (trochę zostawiamy do posypania na wierzch) i na koniec jajka które uprzednio trzeba wybić do miseczki i roztrzepać widelcem..
Wszystko dokładnie mieszamy; wykładamy do naczynia żaroodpornego zapiekamy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190st. 10 minut przed końcem pieczenia posypujemy po wierzchu resztą sera