Do góry

Dania główne Przepis na:

Rozpustne kotlety

Rozpustne kotlety

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4968

Dodano:

Odsłon: 5497

Bardzo fajne kotlety które można zrobić na święta, imprezę niedzielny obiad.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • ½ fileta z kurczaka
  • 7 plastrów szynki
  • 7 plastrów sera żółtego
  • Musztarda sarepska
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 jajka
  • Bułka do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Schab i fileta kroimy w plastry delikatnie rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Układamy plaster schabu i plaster fileta.

  4. 4. Smarujemy musztardą.

  5. 5. Układamy po kawałku szynki.

  6. 6. Na schabie układamy plaster sera.

  7. 7. Składamy tak żeby ser był w środku.

  8. 8. Obtaczamy w mące.

  9. 9. Zanurzamy w jajku.

  10. 10. Panierujemy w bułce tartej.

  11. 11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

  12. 12. Kotlety gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 marca Taką rozpustę, to ja poproszę codziennie :) Super żarełko i jaka mnogość smaków, pycha. Siódemeczka, jak nic ;) Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń