Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ruskie pierożańce przygotowałam z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-ruskie-pierozance,2002125,smaker.html Pierożańce wyszły smaczne, są proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam
miska, patelnia, szklanka, widelec, praska do ziemniaków lub tłuczek,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10116
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1864
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10116
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1864
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
Składniki
Farsz; Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. Twaróg rozgnieść widelcem. Cebulę po obraniu drobno pokroić i podsmażyć do zrumienienia na rozgrzanej patelni z odrobiną masła klarownego. Ziemniaki połączyć z twarogiem i podsmażoną cebulką doprawić solą oraz pieprzem mielonym, całość dobrze wymieszać do połączenia składników. ( Ja doprawiłam pieprzem mielonym ziołowym ). Ciasto na ruskie pierożańce; Do miski wsypać mąkę , sodę i szczyptę soli, wbić jajka, mieszać łyżką i stopniowo dodawać wodę. Po połączeniu ciasto zagnieść dłońmi. Rozwałkować na placek grubości około 5 mm, szklanką wycinać kółka - krążki , na każdy krążek nakładać porcję farszu ( 1 łyżkę) . Zlepiać brzegi ciasta tak by nadzienie było w środku. Na patelni rozgrzać masło klarowne lub olej i smażyć pierożańce na złoty rumiany kolor z każdej strony. Podawać na ciepło z ulubioną surówką, czy śmietaną lub jogurtem naturalny albo kefirem czyli z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Smażenie pierożańców.
Gotowe do podania.