Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj u mnie smaczna rybka do drugiego dania. Obiad z rybką bardzo smaczny i lubiany w moim domu. Dzisiaj gości u mnie mintaj.
nóż, ręcznik papierowy, miska do panierki, miska do rozbełtanych jajek, patelnia,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Rybę oczyścić opłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym , nasolić i oprószyć pieprzem cytrynowym, oraz posypać przyprawą do ryb. Zostawić na 30 minut. Jajka rozbełtać w misce , dodać pieprzu cytrynowego oraz soli do smaku. Do naczynia wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki pszennej wymieszać. Kawałki ryby maczać w jajku następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanej patelni na maśle klarownym z obu stron na złoty kolor. Podawać do drugiego dania.