Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj u mnie smaczna rybka do drugiego dania. Obiad z rybką bardzo smaczny i lubiany w moim domu. Dzisiaj gości u mnie mintaj.
nóż, ręcznik papierowy, miska do panierki, miska do rozbełtanych jajek, patelnia,
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Rybę oczyścić opłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym , nasolić i oprószyć pieprzem cytrynowym, oraz posypać przyprawą do ryb. Zostawić na 30 minut. Jajka rozbełtać w misce , dodać pieprzu cytrynowego oraz soli do smaku. Do naczynia wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki pszennej wymieszać. Kawałki ryby maczać w jajku następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanej patelni na maśle klarownym z obu stron na złoty kolor. Podawać do drugiego dania.