Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, lekki, zdrowy i ekspresowy obiadek:)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Składniki
Rybę płuczemy, osuszamy i kroimy w grubsze paski. Oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Odkładamy.
Cebulę kroimy w kostkę, seler w plasterki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę. Szklimy 5 minut. Następnie dodajemy marchew i seler, smażymy razem około 5 minut często mieszając. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Następnie przyprawiamy odrobiną soli, pieprzem oraz 1 łyżeczką lubczyku i 1 łyżeczką pietruszki, dodajemy rybę i dusimy 5 minut pod przykryciem. Dodajemy groszek konserwowy i dusimy razem jeszcze 5 minut.
Podajemy z ugotowanym ryżem naturalnym, można posypać natką pietruszki. Smacznego:)