Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba na warzywnej pierzynce

Ryba na warzywnej pierzynce

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2746

Dodano:

Odsłon: 1050

Dorsz gotowany na parze z niewielką ilością pora, do tego porcja duszonych warzyw. Danie pod każdym względem dietetyczne i bardzo smaczne. Kto zdrowo się odżywia zapraszam do zapoznania się z przepisem.

Składniki

  • 2 duże płaty dorsza - filet
  • 1 por 3 marchewki 1/4 główki młodej kapusty
  • 1/2 pietruszki 1 papryka czerwona
  • kilka różyczek brokuła
  • Pieprz cayenne
  • 4 świeże pomidory szklanka wody sok z cytryny
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryba na warzywnej pierzynce

Przygotowanie

  1. Filet kroimy na kawałki, posypujemy solą, pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Rybę układamy w naczyniu do parowania. Na każdy kawałek kładziemy plasterek pora. Rybę parujemy ok 20 min.

    W tym czasie przygotowujemy warzywa.

    Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki.

    Kapustę szatkujemy nożem.

    Pora kroimy na plastry.

    Paprykę rozcinamy, płuczemy, wycinamy ze środka włókna i ziarna, kroimy w paski.

    Różyczki brokuła rozdrabniamy.

    Wszystkie warzywa wsypujemy do dużego naczynia, podlewamy wodą. Nakrywamy i dusimy na małym ogniu od czasu , do czasu mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń