Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba pieczona w papilotach
Artykuł sponsorowany
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 207
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 180
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2652
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 207
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 180
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2652
Składniki
Rybę naciąć na krzyż, wewnątrz i na zewnątrz natrzeć solą i pieprzem, do środka włożyć natkę pietruszki, kilka plasterków cytryny i pokrojone ząbki czosnku, całość lekko spryskać oliwą.
Uciąć spory kawałek papieru do pieczenia, na środku ułożyć rybę i warzywa, zawinąć papier dookoła, brzegi podwinąć pod spód, tworząc papilot.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć papilot z zawartością podwijając papier maksymalnie pod spód. Ustawić czas na 22 minuty, wsunąć kosz i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Ostrożnie wyciągnąć papilot z kosza i wyłożyć zawartość na talerz. Podawać na ciepło.