Do góry
Przepis spons.

Dania główne Przepis na:

Ryba pieczona w papilotach

Ryba pieczona w papilotach

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 323

Dodano:

Odsłon: 3109

Ryba pieczona w papilotach

Składniki

  • 1 dorada, wypatroszona (ok. 350 g)
  • 1 mała cukinia, pokrojona w plasterki
  • 1 mała papryka, pokrojona w paseczki
  • Kilka gałązek natki pietruszki
  • ½ cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • oliwa
  • pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę naciąć na krzyż, wewnątrz i na zewnątrz natrzeć solą i pieprzem, do środka włożyć natkę pietruszki, kilka plasterków cytryny i pokrojone ząbki czosnku, całość lekko spryskać oliwą.

  2. Uciąć spory kawałek papieru do pieczenia, na środku ułożyć rybę i warzywa, zawinąć papier dookoła, brzegi podwinąć pod spód, tworząc papilot.

  3. Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.

  4. Do rozgrzanego urządzenia włożyć papilot z zawartością podwijając papier maksymalnie pod spód. Ustawić czas na 22 minuty, wsunąć kosz i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.

  5. Ostrożnie wyciągnąć papilot z kosza i wyłożyć zawartość na talerz. Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń