Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba pieczona w papilotach
Artykuł sponsorowany
Polecam.
Odsłon: 287
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 172
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 115
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 287
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 172
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 115
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 109
Składniki
Rybę naciąć na krzyż, wewnątrz i na zewnątrz natrzeć solą i pieprzem, do środka włożyć natkę pietruszki, kilka plasterków cytryny i pokrojone ząbki czosnku, całość lekko spryskać oliwą.
Uciąć spory kawałek papieru do pieczenia, na środku ułożyć rybę i warzywa, zawinąć papier dookoła, brzegi podwinąć pod spód, tworząc papilot.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć papilot z zawartością podwijając papier maksymalnie pod spód. Ustawić czas na 22 minuty, wsunąć kosz i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Ostrożnie wyciągnąć papilot z kosza i wyłożyć zawartość na talerz. Podawać na ciepło.