Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba pieczona w papilotach
Artykuł sponsorowany
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3440
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4134
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73684
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3440
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4134
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73684
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Składniki
Rybę naciąć na krzyż, wewnątrz i na zewnątrz natrzeć solą i pieprzem, do środka włożyć natkę pietruszki, kilka plasterków cytryny i pokrojone ząbki czosnku, całość lekko spryskać oliwą.
Uciąć spory kawałek papieru do pieczenia, na środku ułożyć rybę i warzywa, zawinąć papier dookoła, brzegi podwinąć pod spód, tworząc papilot.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć papilot z zawartością podwijając papier maksymalnie pod spód. Ustawić czas na 22 minuty, wsunąć kosz i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Ostrożnie wyciągnąć papilot z kosza i wyłożyć zawartość na talerz. Podawać na ciepło.