Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba pieczona w papilotach
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21577
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 73
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 94
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21577
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 73
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 94
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Rybę naciąć na krzyż, wewnątrz i na zewnątrz natrzeć solą i pieprzem, do środka włożyć natkę pietruszki, kilka plasterków cytryny i pokrojone ząbki czosnku, całość lekko spryskać oliwą.
Uciąć spory kawałek papieru do pieczenia, na środku ułożyć rybę i warzywa, zawinąć papier dookoła, brzegi podwinąć pod spód, tworząc papilot.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć papilot z zawartością podwijając papier maksymalnie pod spód. Ustawić czas na 22 minuty, wsunąć kosz i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Ostrożnie wyciągnąć papilot z kosza i wyłożyć zawartość na talerz. Podawać na ciepło.