Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna ryba z sosem pomidorowo-warzywnym. Idealne danie na Wigilię i nie tylko. Polecam wypróbowanie przepisu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11661
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1261
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12261
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2908
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11661
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1261
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12261
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2908
Składniki
Rybe dzielimy na mniejsze części. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Cebulę kroimy w piórka. Marchewkę,pietruszkę i seler trzemy na tarce o dużych oczkach. Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa jeszcze chwilkę smażymy. Następnie dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i wodę. Gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusimy na małym ogniu 15 minut. Rybę przekładamy do naczynia i przykrywamy sosem, możemy to zrobić warstwowo. Schładzamy w lodówce. Smacznego ;)