Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna ryba z sosem pomidorowo-warzywnym. Idealne danie na Wigilię i nie tylko. Polecam wypróbowanie przepisu.
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5469
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2477
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2223
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 955
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5469
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2477
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2223
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 955
Składniki
Rybe dzielimy na mniejsze części. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Cebulę kroimy w piórka. Marchewkę,pietruszkę i seler trzemy na tarce o dużych oczkach. Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa jeszcze chwilkę smażymy. Następnie dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i wodę. Gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusimy na małym ogniu 15 minut. Rybę przekładamy do naczynia i przykrywamy sosem, możemy to zrobić warstwowo. Schładzamy w lodówce. Smacznego ;)