Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2435
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 123
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 220
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2435
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 123
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 220
Składniki
Rybę pokroić w kawałki, posypać solą, pieprzem, obtoczyć w jajku i bułce tartej, odłożyć.
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, posolić i gotować przez około 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać ziele angielskie i liść laurowy.
Odlać trochę wywaru, tak około 0,5 szklanki i rozmieszać w nim koncentrat pomidorowy.
Cebulę i pora pokroić w półplasterki i zeszklić na odrobinie oleju, dodać do zagotowanych warzyw, oraz wlać rozmieszany koncentrat, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryka słodką, oregano i bazylią.
Rybę smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, gorące warzywa kładziemy na usmażonej rybie. Smacznego.