Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi chłopcy bardzo lubią rybę po grecku, ale zaèzwyczaj kupowałam ją gotową, jakoś nigdy nie odważyłam się jej zrobić, a to był duży błąd. Ostatnio jednak spróbowałam i wyszła rewelacyjnie. A najlepsze jest to,tże robi się ją bardzo prosto. Przekonajcie się sami :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Wszystkie warzywa obrać, umyć, osuszyć, a następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w pióra, a por w plasterki. Na patelni (najlepiej użyć dużą patelnię z głębokim dnem) rozgrzać olej, a następnie podsmażyć cebulkę i por. Po chwili dodać starte warzywa, doprawić solą oraz pieprzem, całość smażyć cały czas mieszając. Następnie dodać pomidory krojone z puszki, ziele angielskie, liście laurowe i pieprz w ziarenkach, dokładnie wymieszać. Warzywa zalać wodą (ok. 1 1/2 szklanki) i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw (ok. 30 min.), co jakiś czas mieszając, w razie potrzeby dolać wody, aby warzywa nie były zbyt suche. Doprawić do smaku. W międzyczasie przygotować rybę. Rozmrożoną rybę osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju z obydwóch stron. Połowę ugotowanych warzyw przełożyć do naczynia żaroodpornego, następnie dodać usmażoną rybę i przykryć drugą połową sosu.
Gotowe danie można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego
:)
Bardzo polecam :)