Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to hit każdej imprezy, na święta, sylwestra, urodziny czy inne spotkania z bliskimi. Najzdrowsza i najlżejsza potrawa wigilijna. Źródło białka, witamin, a warzywa to dobro samo w sobie.
Składniki
Osolone filety rybne usmażyć na oleju. przygotować sos - usmażyć na oleju 2 duże cebule pokrojone w kostkę, 4 potarte na jarzynówce marchwie. Dodać łyżeczkę mielonego ziela angielskiego, 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu, łyżeczkę soli i 5 listków laurowych. Dusić do miękkości. Jak jest za suche, podlać trochę wodą, ok. 1/2 szklanki. Pod koniec dodać przecier pomidorowy 4 łyżki. Chwilę dusić. Do naczynia w którym będzie podawana ryba nałożyć część warzyw, na to położyć kawałki ryby i przykryć resztą warzyw.