Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19307
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1050
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 769
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19307
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1050
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 769
Składniki
Do garnka przełożyć wszystkie składniki na zalewę i zagotować. Odstawić do całkowitego przestudzenia. Cebulę pokroić w pilastry lub pióra i podsmażyć na średnim ogniu kilka minut do miękkości i lekkiego zarumienia. Odstawić do przestudzenia. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe przełożyć do miski i zmiksować. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić z dwóch stron solą oraz pieprzem. Zanurzyć w cieście naleśnikowym i usmażyć na patelni na złoty kolor z każdej strony. Paprykę i ogórki pokroić w paseczki. Dno naczynia wyłożyć połową przygotowanych ogórków, papryki i cebuli. Wyłożyć połowę ryby, ponownie warzywa i warstwa ryby. Całość zalać przygotowaną zalewą. Odstawić do lodówki na minimum 12 godzin aby ryba przeszła smakiem. Smacznego!