Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam to danie już dość dawno, w marcu na urodziny mojego przyjaciela:) Przepis z głowy, chyba o niczym nie zapomniałam:D
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 44
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2911
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 44
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2911
Składniki
Filety rybne myjemy, osuszamy i doprawiamy wg uznania. Ja używam czasami gotowej przyprawy do ryb, ale świetnie też nadaje się zwykłą vegeta. Przygotowujemy w międzyczasie ciasto naleśnikowe.
Z podanych składników wyrabiamy ciasto i maczamy filety, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Wiadomo:) Potem koniecznie odsączamy na papierowym ręczniku.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a ogórki i paprykę w drobne słupki. Wszystkie składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu. Rybę i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy przestudzoną zalewą.