Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam to danie już dość dawno, w marcu na urodziny mojego przyjaciela:) Przepis z głowy, chyba o niczym nie zapomniałam:D
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 36
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 525
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1216
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 279
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 36
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 525
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1216
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 279
Składniki
Filety rybne myjemy, osuszamy i doprawiamy wg uznania. Ja używam czasami gotowej przyprawy do ryb, ale świetnie też nadaje się zwykłą vegeta. Przygotowujemy w międzyczasie ciasto naleśnikowe.
Z podanych składników wyrabiamy ciasto i maczamy filety, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Wiadomo:) Potem koniecznie odsączamy na papierowym ręczniku.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a ogórki i paprykę w drobne słupki. Wszystkie składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu. Rybę i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy przestudzoną zalewą.