Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba po żydowsku

Ryba po żydowsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 1361

Dodano:

Odsłon: 2663

Idealne na imieniny...

Składniki

  • filety rybne, 1 kg
  • CEBULA (DUŻA), 6 szt.
  • jajka, 3 szt.
  • Bułka tarta, ok. 1,5 szkl.
  • Zalewa:
  • woda, 3 szkl.
  • ocet, 0,5 szkl.
  • olej, 0,5 szkl.
  • koncentrat pomidorowy, słoiczek
  • cukier i sól, po 2 łyżkl
  • maggi, 3 łyżki
  • ziele ang, pieprz ziarnisty, liść, po 2 szt.
  • sok z cytryny
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ryba po żydowsku

Przygotowanie

  1. Filety skropić sokiem z cytryny, odstawić na chwile. Panierować w jajku i bułce; upiec na złoto. Cebule pokroić w plastry i usmażyć na szklisto na oleju. W garnku układać warstwami cebule i ryby. (na wierzchu musi być cebula).

  2. Składniki zalewy zagotować.Gorącym zalać ryby z cebulą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 28 maja 2009 Zapomniałam dodać, że najlepsze na drugi dzień!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń