Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może macie ochotę na świeżą rybkę szczupak która właśnie złowił mój mąż, uwielbiamy szczupaka smażonego tradycyjnie czyli posolony i obsypany mąka taki najsmaczniejszy.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17404
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6280
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17404
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6280
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Na początek przygotować rybę oczyścić ją i dokładnie umyć i pokroić na potrzebne nam kawałki a następnie osuszyć na durszlaku. Jak już ryba ociekła z nadmiaru wody w której była myta przełożyć ją do miski posolić i dokładnie wymieszać aby sól przeszła w każdy kawałek ryby. Następnie wsypać mąkę i podrzucając miską doprowadzić do tego aby każdy kawałek przygotowanej ryby był dokładnie pokryty mąką.
Gdy mamy już przygotowaną rybę na dużą patelnię wlać olej rozgrzać go lekko i ułożyć wszystkie kawałki przygotowanej ryby, smażyć na średnim ogniu z obu stron do uzyskania złotego koloru. Ryby nie smażyć na dużym ogniu ponieważ będzie się przypalać a w środku będzie wtedy surowa.