Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może macie ochotę na świeżą rybkę szczupak która właśnie złowił mój mąż, uwielbiamy szczupaka smażonego tradycyjnie czyli posolony i obsypany mąka taki najsmaczniejszy.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 181
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2646
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107674
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 181
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2646
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107674
Składniki
Na początek przygotować rybę oczyścić ją i dokładnie umyć i pokroić na potrzebne nam kawałki a następnie osuszyć na durszlaku. Jak już ryba ociekła z nadmiaru wody w której była myta przełożyć ją do miski posolić i dokładnie wymieszać aby sól przeszła w każdy kawałek ryby. Następnie wsypać mąkę i podrzucając miską doprowadzić do tego aby każdy kawałek przygotowanej ryby był dokładnie pokryty mąką.
Gdy mamy już przygotowaną rybę na dużą patelnię wlać olej rozgrzać go lekko i ułożyć wszystkie kawałki przygotowanej ryby, smażyć na średnim ogniu z obu stron do uzyskania złotego koloru. Ryby nie smażyć na dużym ogniu ponieważ będzie się przypalać a w środku będzie wtedy surowa.