Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może macie ochotę na świeżą rybkę szczupak która właśnie złowił mój mąż, uwielbiamy szczupaka smażonego tradycyjnie czyli posolony i obsypany mąka taki najsmaczniejszy.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 477
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 173
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 477
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 173
Składniki
Na początek przygotować rybę oczyścić ją i dokładnie umyć i pokroić na potrzebne nam kawałki a następnie osuszyć na durszlaku. Jak już ryba ociekła z nadmiaru wody w której była myta przełożyć ją do miski posolić i dokładnie wymieszać aby sól przeszła w każdy kawałek ryby. Następnie wsypać mąkę i podrzucając miską doprowadzić do tego aby każdy kawałek przygotowanej ryby był dokładnie pokryty mąką.
Gdy mamy już przygotowaną rybę na dużą patelnię wlać olej rozgrzać go lekko i ułożyć wszystkie kawałki przygotowanej ryby, smażyć na średnim ogniu z obu stron do uzyskania złotego koloru. Ryby nie smażyć na dużym ogniu ponieważ będzie się przypalać a w środku będzie wtedy surowa.